Bliži nam se Dan zaljubljenih. Bilo da obilježavate ovaj dan ili ne, složićete se sa nama da je uvijek pravo vrijeme da malim znakom pažnje obradujemo voljenu osobu. Pritom, ne mislimo samo na vašeg partnera ili partnerku, već i na člana porodice, prijatelja ili prijateljicu i sve ostale na koje ste sada pomislili. Ali kakve veze sve to ima sa otvaranjem računa u banci?

Često volimo da kažemo kako sve počinje otvorenim računom u banci. Ako ste zaposleni, jedna od prvih stvari koje vam je poslodavac tražio vjerovatno je bila broj računa u banci. Ako studirate, velike su šanse da ste u nekom momentu otvorili račun na koji vam stižu isplate po osnovu honorarnih poslova, studentski kredit ili prilivi od roditelja. Ovo su samo dva primjera, a da je otvoren račun u banci polazna tačka za sve ono što vam stvarno treba, vidjećemo na primjeru aktivnosti koju svako od nas sprovodi s vremena na vrijeme – kupovini poklona.

Kao i odabir poklona, proces otvaranja računa u banci možete početi bilo kad i bilo gdje

Otkad postoje internet i onlajn prodavnice, lutanje od radnje do radnje postalo je davno prošlo vrijeme. Sve što vam treba možete naći na internetu: od konkretnog proizvoda ili usluge, njegovih detaljnih specifikacija, video-recenzija do prodajnih mjesta. Naravno, ukoliko poželite svojim očima da se uvjerite u sve to, uvijek možete poći do prodajnog objekta, ali uz sve prethodno istraživanje, kompletan proces kupovine će trajati mnogo kraće.

male freelancer working on laptop on yellow sofa with dog

Zahtjev za otvaranje računa u Erste banci možete podnijeti onlajn, nakon čega vas čeka samo jedan odlazak u filijalu po vašem izboru, i to u vrijeme koje vama odgovara.

Slična stvar je kada poželite da otvorite račun u banci. Ne morate gledati na sat, jer zahtjev za otvaranje računa u Erste banci možete podnijeti onlajn, nakon čega vas čeka samo jedan odlazak u filijalu po vašem izboru, i to u vrijeme koje vama odgovara.

Uz otvoren račun u banci dobijate karticu čijim korišćenjem ostvarujete popuste

Erste Mastercard debitna beskontaktna kartica ide ruku pod ruku sa otvorenim računom u banci. Dobićete je besplatno i biće vaš vjerni prijatelj u svakodnevnim, ali i u kupovinama za specijalne prilike.

Plaćanjem ovom karticom možete ostvariti i do 30% popusta na preko 300 prodajnih mjesta koja se nalaze u svim crnogorskim opštinama.

Pored toga što plaćanjem ovom karticom možete ostvariti i do 30% popusta na preko 300 prodajnih mjesta koja se nalaze u svim crnogorskim opštinama, njeno korišćenje ulaznica je za učešće u nagradnim igrama, kakva je, sada već tradicionalna, Velika Erste nagradna igra, u kojoj možete osvojiti jedan od 215 vaučera za kupovinu u Voli i Beko prodajnim objektima. Tako kupovinom poklona, pored popusta, dobijate šansu da osvojite još jedan vrijedan poklon za sebe.

Naravno, Erste Mastercard debitna beskontaktna kartica je potpuno sigurna i za onlajn plaćanja, a u slučaju kada vam zatreba gotovina, njom je možete podići besplatno na bankomatima Erste banke u zemlji i bankomatima Erste grupe u inostranstvu.

Uz otvoren račun u banci, od nas dobijate još nekoliko poklona

Pretpostavljamo da vodite računa o svojim finansijama i znate koliko je sve ove transakcije važno pratiti. Uz Erste info servis sve informacije o promjenama na svim vašim platnim računima, kao i raspoloživo stanje, možete pratiti u realnom vremenu, i to putem kombinacije kanala po vašem izboru: SMS, Viber ili eMail. Uz odabir kanala, možete birati i period kada želite da vam stižu obavještenja. Bez obzira na to da li će ono biti 0–24 h ili 8–22 h, važno je da znate: ako zahtjev za otvaranje računa podnesete onlajn do 30. 6. 2021. godine, bićete oslobođeni plaćanja prve tri mjesečne naknade za Erste info (SMS i Viber).

Uz Erste info servis sve informacije o promjenama na svim vašim platnim računima, kao i raspoloživo stanje, možete pratiti u realnom vremenu, i to putem kombinacije kanala po vašem izboru: SMS, Viber ili eMail.

Potpuno ćemo vas razumjeti i ako kažete da vam ovo nije dovoljno i da, uz pregled stanja i informacije o prilivima i odlivima, želite da vršite plaćanja bilo kad i bilo gdje. Sve to, ali i mnogo više, objedinjeno je u našim servisima elektronskog bankarstva NetBanking i mBanking, za koje ćete, baš kao i za Erste info, biti oslobođeni plaćanja prve tri mjesečne naknade ukoliko ih ugovorite do 31. 3. 2021.

Ako vam ponestane ideja za poklon, predlažemo sljedeće

Parfem, sat, cvijeće i odlazak na romantičnu večeru neki su od najčešćih predloga za poklone. Naravno, uvijek je važno da pažljivo slušate onog koga želite iznenaditi, jer upravo iz uobičajenih razgovora koje vodite možete saznati o čemu mašta i tako dobiti ideju za poklon koji će izmamiti osmijeh i poneku suzu radosnicu.

Pažljivo slušajte onog koga želite iznenaditi, jer iz uobičajenih razgovora možete saznati o čemu mašta i tako dobiti ideju za poklon koji će izmamiti osmijeh i poneku suzu radosnicu.

Kreativnost i originalnost se posebno cijene, zato razmislite o tome da voljenoj osobi poklonite zajednički portret ili uramljenu fotografiju, buket od balona ili slatkiša, upotpunjen porukama koje ćete ručno ispisati. Svemu tome možete dodati pjesmu ili pismo koje ćete napisati i poslati na kućnu adresu. Za taj dan možete u sopstvenoj režiji organizovati izlet na mjesto iznenađenja – ono za koje vas vežu posebne uspomene.

Jolly beautiful young couple in puffy jackets holding hands and laughing while enjoying winter stroll, hiking in forest

Možete napraviti mapu sa vašim imenima, datumom i koordinatama mjesta koje nosi posebnu simboliku za vas. Poklon možete upotpuniti i izradom Polaroid fotografija i ispod svake napisati mjesto i datum njenog nastanka. Sve ovo, ali i sasvim druge stvari možete objediniti tako što ćete napraviti personalizovani paket iznenađenja sa stvarima koje osoba kojoj poklanjate voli. 

Karte za film koji jedva čeka da pogleda, knjigu koju već dugo mjerka, onlajn kurs kojim će unaprijediti svoje znanje i vještine, članarinu za teretanu, omiljeni slatkiš – pustite mašti na volju i neće biti greške.

Na kraju, dok osluškujete potrebe drugih, važno je da osluškujete i svoje. Nagradite sebe nekom sitnicom i, ako ništa drugo, za ovaj Dan zaljubljenih zaljubite se u sebe, u način na koji pokazujete ljubav drugima i u sve ono što možete da uradite… ukoliko već niste. 🙂