Dešavalo vam se da dođete u banku kako biste otvorili račun, ali ste usljed gužve odlučili da to odložite za drugi put? Čekanje u dugim redovima i popunjavanje „brda“ dokumentacije nijesu stvari koje nas raduju prilikom odlaska u bilo koju instituciju.

Imajući to u vidu, u ovom tekstu ćemo vam približiti korake koje možete preduzeti kako biste izbjegli pomenute nelagodnosti i otvorili račun u banci brzo i lako.

Podnošenje zahtjeva putem interneta

Erste banka nudi i posebne uslove za račune penzionera.

U Erste banci možete podnijeti zahtjev za otvaranje računa putem interneta na našem Online račun portalu. Na taj način iz udobnosti svog doma unosite sve neophodne podatke za otvaranje računa, u vrijeme kada se ne remete vaše obaveze. Pored redovne ponude transakcionih računa u nacionalnom ili u međunarodnom platnom prometu, Erste banka nudi i posebne uslove za račune penzionera.

Posebna pogodnost transakcionog računa za nacionalne platne transakcije u Erste banci je što putem njega možete vršiti i međunarodna plaćanja u eurima, kao i primati novac u istoj valuti.

Uz otvoreni račun u Erste banci dobijate besplatnu platnu karticu, i to Mastercard Debit karticu, koja je prihvaćena širom svijeta na brojnim mjestima prodaje, a njom možete trgovati i putem interneta. Takođe, ukoliko podnesete zahtjev putem interneta, dobijate i tri mjeseca besplatnog korišćenja Erste info usluge.

Postupak otvaranja računa

  • U formular na portalu Online račun unesite podatke koji su neophodni za predregistraciju računa. Unošenje tih podataka istovremeno skraćuje i vrijeme koje ćete provesti u filijali prilikom potpisivanja dokumentacije.
  • Unesene podatke uvijek možete provjeriti u narednom koraku registracije i potvrditi, ili ih po potrebi ispraviti.
  • Filijalu u kojoj ćete preuzeti i potpisati dokumentaciju sami predlažete, kao i vrijeme koje vama odgovara.
  • Službenik banke će u telefonskom razgovoru sa vama provjeriti unesene podatke i potvrditi vaš termin dolaska.
  • Po dolasku u filijalu, u dogovorenom terminu, potpisujete unaprijed pripremljenu dokumentaciju i završavate proces otvaranja računa.

Dodatne usluge koje je moguće ugovoriti onlajn

Osim podnošenja onlajn zahtjeva za otvaranje računa, možete se prijaviti i za niz drugih usluga, koje vam daju slobodu korišćenja računa i info-servisa bez odlaska u banku:

  • Erste info: Pravovremeno dobijate informacije o prilivima i odlivima sa računa. U svako vrijeme raspolažite informacijama o transakcijama i raspoloživom stanju na računu.
  • NetBanking i mBanking: Uvijek dostupan uvid u transakcione promjene po računima. Plaćajte račune, ugovarajte štednju, kupujte ili prodajte devize – a sve iz udobnosti svog doma.

Ukoliko vam je neophodna bilo kakva pomoć u čitavom procesu, možete kontaktirati s našim kontakt-centrom na broj 19991, pozvati nas putem Skype-a (username: erstebankmontenegro) ili nam poslati poruku na Erste Facebook stranici.


 

Erste sveznalica