Spas u situacijama kada plaćanje karticom nije opcija krije se u bankomatima, čija je upotreba jednostavna i nude vam mnogo više od podizanja gotovine.

Od termina za posjetu frizerskom ili kozmetičkom salonu dijeli vas svega nekoliko minuta, a kada otvorite novčanik, vidite da vas dijeli i nedostatak gotovine? Shvatate da u rekordnom roku morate stići do najbliže filijale vaše banke koja u tom periodu radi i na putu do nje nadate se da ispred neće biti gužva zbog koje ćete uveliko probiti dugo čekani tretman u salonu? Stvar se dodatno komplikuje ako se nalazite u taksiju, jer je kruženje i viša cijena vožnje neizbježna.

Ipak, ako imate platnu karticu, možete da odahnete – bar što se tiče brige u vezi sa radnim vremenom, gužvom i tim da li ćete propustiti svoj termin zbog ova dva faktora. Spas u ovim i mnogim drugim situacijama kada plaćanje karticom nije opcija krije se u bankomatima, a koliko je njihova upotreba jednostavna i šta vam sve nude, osim podizanja gotovine, pročitajte u nastavku.

Da biste koristili bankomat, neophodne su samo dvije stvari

Otvoren račun u banci je prva, a pobrinuli smo se i za to da ona bude lakše izvodljiva nego ranije. Naš mali trik je u omogućavanju podnošenja zahtjeva za otvaranje računa za nacionalne ili međunarodne platne transakcije onlajn, putem portala Zahtjev za onlajn otvaranje računa. Kao što možete pročitati, procedura je veoma jednostavna, a ako je pokrenete, vidjećete i to da u nekom od koraka možete odabrati jednu ili više usluga koje želite da pridružite računu.