Investiciono bankarstvo i komercijalno bankarstvo su dvije važne podgrupe bankarske industrije koje pružaju dosta različite usluge. Komercijalne banke upravljaju računima kompanija i pojedinaca, usmjerene su na poslovne račune i omogućavaju pozajmice na osnovu depozitnog novca koji drže.

Sa druge strane, investicione banke igraju važnu ulogu u pomaganju svojim klijentima (najčešće kompanijama, fondovima, vladi) da finansiraju svoje aktivnosti i unaprijede biznis. One su posrednici i finansijski savjetodavci. Erste banka nudi širok spektar usluga koje se tiču investicionog bankarstva, pa ukoliko želite da saznate više to možete učiniti na našem veb sajtu.

Mnogi kažu da bi se, u scenariju u kom bi nestale investicione banke, čitav sistem urušio. I zaista, bez savjeta o upotrebi novca i poslovnim odlukama, znanja neophodnog u rizičnim situacijama i informacija korisnim za sve učesnike na tržištu – od građana do vlada, glamurozni Wall Street koji nas je fascinirao na ekranima bi ostao samo fikcija.

Nadamo se da smo uspjeli da vam približimo osnovne aktivnosti kojima se bave investicione banke i ukažemo na njihov značaj. Zato se dodatno raspitajte, iskoristite mogućnosti koje investiciono bankarstvo nudi – bilo da ste potencijalni ulagač ili da tražite kapital za razvoj biznisa. 🙂