Prateći situaciju i primjenjujući aktuelne mjere nadležnih institucija u cilju smanjenja rizika od širenja virusa korona, želimo da znate da sprovodimo proaktivne mjere kako bismo osigurali da imate nesmetan pristup bankarskim uslugama. Jedna od najvažnijih preporuka u aktuelnoj situaciji je da održavamo fizičku distancu, jednostavno objašnjenu kroz slogan #OstaniDoma. Banka vam na nekoliko načina može u tome pomoći.

Ako ste #OstaliDoma

  • Koristite elektronsko i mobilno bankarstvo gdje god da ste

Mnogo stvari možete uraditi iz udobnog doma ili dok ste u pokretu, uz pomoć računara ili telefona. Plaćajte obaveze, uplatite novac na postojeći štedni račun, aktivirajte trajni nalog ili nalog direktnog zaduženja, provjerite stanje i promet na računima koristeći elektronsko bankarstvo Erste NetBanking ili mobilno Erste mBanking, koje možete preuzeti besplatno za Andoid i iOS uređaje. Istovremeno i štedite, jer su provizije (koje su i inače niže nego na blagajni) na sve transakcije fizičkih lica u domaćem platnom prometu – nula centi, što važi do ukidanja Privremenih tarifa koje važe od 17. 03. 2020. godine.

  • Posjetite internet stranicu, pozovite Kontakt centar ili vašeg kreditnog savjetnika

Ako su vam potrebne opšte informacije o kreditima i drugim uslugama banke, instrukcije za plaćanja iz inostranstva – korisne odgovore ćete naći na www.erstebank.me. Ako ipak ne uspijete, pošaljite nam mejl na info@erstebank.me ili poruku preko Erste chat-a, pozovite Kontakt centar na 19991 ili putem Skype-a. Sa zadovoljstvom ćemo uraditi sve što možemo, a tu smo za vas od 8h do 20h radnim danima i subotom od 8h do 13h. Pozovite telefonom vašeg kreditnog savjetnika ako imate pitanje koje se odnosi na vaš postojeći kredit, štednju ili proizvod osiguranja.

Young man using his smartphone for online banking - sitting on sofa with laptop on leap
  • Plaćajte Erste beskontaktnim karticama

Novčanice prelaze iz ruke u ruku, pa je mnogo bolja varijanta da u prodavnicama, apotekama i na svim prodajnim mjestima na kojima postoje terminali, plaćate Erste beskontaktnom karticom. Ona se sve vrijeme nalazi u novčaniku ili u vašim rukama, pritom vam omogućava popuste na nekoliko stotina lokacija. Kad god možete, koristite mogućnost online poručivanja i plaćanja. Erste platnim karticama možete plaćati putem interneta, sigurno i jednostavno.

Na bankomatu

  • Podizanje gotovine

Na mreži bankomata Erste banke u Crnoj Gori i na bankomatima Erste i Sparkasse banaka u regionu možete besplatno podići gotovinu sa vašeg računa u Erste banci, Erste Mastercard debitnom karticom. Do ukidanja Privremenih tarifa koje važe od 17. 03. 2020. godine podizanje gotovine besplatno je i na bankomatima ostalih banaka u Crnoj Gori.

Woman retrieving her bank card at the ATM waiting for it to be dispensed from the slot after she has made a cash withdrawal
  • Pregled stanja i promjena PIN-a

Ukoliko nemate elektronsko ili mobilno bankarstvo, na bankomatu možete provjeriti stanje na vašem računu. Na bankomatu možete besplatno promijeniti i vaš PIN na kartici.

U posjeti filijali

  • Izbjegavajte gužve

Kao mjera predostrožnosti, u filijali može istovremeno boraviti ograničen broj klijenata. Molimo vas da sačekate ispred dok ne dođe red na vas.

  • Održavajte razdaljinu

Zdravstvene institucije preporučuju distancu od dva metra u odnosu na druge ljude, pa vas molimo da se pridržavate te preporuke. Rukovanje sada nije dio poslovnog bontona.

Person cleaning hand with anti-bacterial hand disinfectant sanitizer dispenser in public mall in Japan
  • Koristite dezinficijens

U svim filijalama su postavljena sredstva za dezinfekciju na ulazima u filijalu. Preporučujemo da ih koristite pri ulasku u filijalu.

  • Obavezno prekrijte nos i usta

Od ponedjeljka, 04. 05. 2020. godine, shodno mjerama Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, obavezno je nošenje medicinske maske, platnene maske ili tkanine koja prekriva nos i usta tokom boravka u zatvorenim prostorijama, pa tako i u filijalama naše banke.

Zdravlje i dobrobit klijenata i naših zaposlenih su najvažniji

Naše kolege vrijedno rade kako bismo se prilagodili okolnostima koje su podložne promjenama, proaktivno primjenjivali najbolje prakse i obezbijedili vam nesmetanu i kvalitetnu uslugu.

Zato vas pozivamo da pratite našu internet stranicu i naloge na društvenim mrežama, kao i preporuke nadležnih institucija.