U konkurenciji za ovogodišnji izbor najboljih u Crnoj Gori od čak 600 tržišnih marki, raspoređenih u 23 kategorije, Erste banci je dodijeljen status Superbranda, čime je potvrđeno pozicioniranje imena Erste među vodećim robnim markama u Crnoj Gori! O dodjeli statusa Superbranda odlučio je stručni žiri sastavljen od oko 50 uglednih i priznatih predstavnika crnogorske poslovne javnosti, stručnjaka i autoriteta iz područja poslovanja i marketinga, univerzitetskih profesora, predstavnika medija, te ljudi koji u svakodnevnom poslu imaju dodir sa poznatim svjetskim i lokalnim brendovima.

“Ovo priznanje za nas predstavlja još jednu važnu potvrdu ispravnosti naše poslovne politike, orjentisanosti na klijenta i na stvaranje dugoročnih veza s poslovnom zajednicom i građanima u cilju stvaranja zajedničke dodatne vrijednosti. Ponosni smo što su ta naša nastojanja prepoznata i među klijentima i među profesionalcima u oblasti poslovanja i marketinga”, rekao je glavni izvršni direktor Erste banke, Aleksa Lukić.

Superbrands predstavlja tržišnu marku koja pruža znatne prepoznatljive emocionalne i opipljive vrijednosti. Pri izboru i ocjenjivanju Superbrandova u obzir se uzimaju četiri najznačajnija kriterijuma, koja su, na osnovu ocjena stručnog žirija, prepoznata u radu Erste banke:

  • kvalitet
  • pouzdanost
  • različitost
  • emotivna privlačnost (naboj)

Prema riječima direktora Superbranda na području Adriatic regije, Zorana Sazdovskog, brend je ona tačka oko koje se nezaustavljivo okreće globalno tržište danas.

“Brend nam omogućava da razlikujemo ono što je naizgled slično. Brend je na neki način, lično ime proizvoda, usluge ili pojave. Moćan brend nije onaj koji ima samo dobre finansijske rezultate, nego onaj koji ima visoku emocionalnu vrijednost kod potrošača. Shodno tome, suočene sa velikom konkurencijom, san svake kompanije je izgraditi brend koji će u svijesti svakog potrošača biti primaran odabir”, kazao je Sazdovski.