Crnogorski studenti ove godine prvi put imaju priliku da svoje projekte socijalnog preduzetništva prijave za Nagradu za društvene promjene – SIA Crna Gora (Social Impact Award). Tri najbolja projekta biće nagrađena, a biće dodijeljena i četvrta – specijalna nagrada zajednice!

Mladi koji imaju ideje dobiće priliku da ih predstave u nekoliko ciklusa takmičenja, a najbolje će biti nagrađene edukacijom i mentorstvom u Crnoj Gori i inostranstvu, kao i početnim kapitalom od po 2.000 EUR. Početni kapital obezbijediće Erste banka. Pobjednici iz Crne Gore će u novembru učestvovati na Međunarodnoj konferenciji svih pobjednika u Beču.

Šta je socijalno preduzetništvo?

Da bi biznis pripadao socijalnom preduzetništvu mora da zadovolji dva uslova. Prvi je da rešava važan društveni problem (sličnost sa neprofitnim organizacijama), a drugi je da generiše profit (sličnost sa profitnim kompanijama).

Projekte prijavite na www.socialimpactaward.me do 30. aprila u 23:59h.

Nagrada za društvene promjene pokrenuta je 2009. godine po ideji Fakulteta za biznis i ekonomiju iz Beča, uz podršku Erste fondacije i Impact Hub-a. Nakon dugogodišnje tradicije u Evropi, ove godine se organizuje u Crnoj Gori. Projekat realizuje Fondacija za nove komunikacije Dokukino u saradnji sa Erste bankom, Privrednom komorom Crne Gore, Univerzitetom Mediteran, Američkim kutkom Podgorica i Američkom ambasadom u Crnoj Gori, Kulturno informativnim centrom KIC “Budo Tomović”, Regionalnim biznis centrom Berane, Telenor fondacijom i kompanijom Coca Cola Hellenic.