ERSTE: Zgrada Muzičkog centra bi konačno trebalo da bude završena ove godine. Šta za vas ona predstavlja, simbolički i u praksi?

Previše vremena koje je prošlo od početka njene gradnje naučilo nas je da još ne pomišljamo da će se to uskoro dogoditi, premda je danas to prilično izvjesno. Prije svega to će biti ispunjenje preduslova našeg rada, odnosno jednog od glavnih ciljeva u prvoj deceniji postojanja.

Objektivno, i za nas i za publiku, kao i za ukupnu crnogorsku muzičku kulturu, novi objekat sa dvije koncertne sale će biti sasvim nova etapa u načinu uživanja u pripremi i doživljaju muzike. Siguran sam da će on otvoriti i nove prostore za kreaciju, komunikaciju i saradnju sa mnogim umjetnicima, jednako kao i sa Erste bankom i našim brojnim partnerima, nadam se na zadovoljstvo svih i na dobro muzike.

ERSTE: Šta nam možete najaviti za narednu sezonu?

Mnogo poznatih i novih djela, premijernih izvođenja, zanimljivih solista i dobrih interpretacija, sa kojima ćemo zajedno nastaviti ka što većem kvalitetu muzičkog života u Crnoj Gori.

Repertoar Crnogorskog simfonijskog orkestra

Na repertoaru Crnogorskog simfonijskog orkestra nalaze se djela najrazličitijih stilskih karakteristika od muzike baroka do savremenog stvaralaštva. Svjedoci smo premijernih izvođenja mnogih epohalnih djela svjetske muzike, čija izvođenja predstavljaju istorijske trenutke u crnogorskom muzičkom životu.