Za više informacija vezanih za kupovinu stana, savjetujem vam da pogledate naš članak - Pravne zavrzlame prilikom kupovine stana.

Budući da je stan koji želite da kupite jedno od sredstava obezbjeđenja kredita, potrebno je još da banci podnesete Zahtjev za procjenu nekretnine i Izjavu o njenom korišćenju. Ako se odlučite na saradnju sa Erste bankom, prilikom aplikacije za stambeni kredit dobijate procjenu nekretnine besplatno.

Sve je spremno?

Navedeni formulari predstavljaju sve što vam je neophodno kako biste kompletirali aplikaciju za stambeni kredit. Na kraju, uz zaključen ugovor o stambenom kreditu, polisu imovinskog osiguranja dobijate u filijalama banke.

Na papiru, sve navedeno može da se čini kao obiman proces. Međutim, uz malo planiranja, u kojem se nadam da vam je pomogao ovaj blog post, u praksi je potrebno odvojiti svega par dana da bi se došlo do njih. Što u odnosu na to da dobijate dom iz snova, i nije toliko puno. 🙂 Pravilna koordinacija aktivnosti od početka je i u ovom slučaju ključna i može vas spasiti dosta “lutanja”.

Ukoliko ste zainteresovani za našu ponudu stambenih kredita, više detalja možete vidjeti ovdje. Takođe, slobodno nas kontaktirajte ukoliko imate dodatnih pitanja, ili budete željeli da se konsultujete sa našim finansijskim savjetnicima u filijalama širom Crne Gore.

Neka vaš dom bude uvijek ispunjen srećom i toplinom!